• 22
  • 52
  • wijnschenker
  • 20
Over

Cyrus de Grote

Waar staan wij voor?  Wat gaat u ervaren?


Verrassende gerechten die de gemiddelde Nederlander niet kent en als een ware smaaksensatie zal ervaren. Van zoet, zuur tot gekruid. Een intense smaak beleving.

U begeeft zich weer in het oude Perzi√ę. Er is een ruime en diverse keuzemogelijkheid in ons menu waar eenieder zijn of haar smaak in zal vinden. Hierbij kunt u denken aan de vleesgerechten (stoof en gril), visgerechten (gril en gebakken) en vegetarische gerechten (groente, noten, muesli).Wij hebben ook alternatieven voor diabetici en allergie√ęn.¬†Kortom willen wij u een beleving meegeven om niet meer te vergeten‚Ķ.


Cyrus de Grote was de eerste heerser uit de dynastie van de Achaemeniden, die het Perzische Rijk regeerde rond 550 voor Christus. Later werd hij heerser van de Meden en Perzen (het huidige Iran). In Bijbelse vertalingen wordt hij ook wel Kores genoemd. Hij deed het rijk uitgroeien tot een groots wereld- rijk. Hij verlangde dat in zijn rijk alle tradities en religies werden gerespecteerd. Hij schafte de slavernij af en bevrijdde de Joden uit de Babylonische gevangenschap. Hun terugkeer naar Jeruzalem wordt jaarlijks gevierd met het Poerimfeest. Met zijn nadruk op fundamentele vrijheden legde Cyrus de basis voor het Handvest voor de Rechten van de Mens.


 


Als eerbetoon aan deze visionair hebben wij ons restaurant naar hem vernoemd. Het team van restaurant Cyrus de Grote voelt zich verwant met de verbindende gedachte van deze stichter van het Perzische Rijk.


WhatsApp Image 2017-10-13 at 11.20.29